Mühendislik Fakültesi / Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Adem Polat, 3DEEPXR Buluşu ile VIBE Yapay Zeka Kongresi'ne Konuşmacı Olarak Katıldı

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Polat, 20-21 Mayıs 2024 tarihlerinde ÇOMÜ Fen Fakültesi İstatistik Bölümü ve Veri Bilimi Kulübü tarafından düzenlenen VIBE (Veri ve İstatistik Bilimi Etkinliği) ve Yapay Zeka Kongresine konuşmacı olarak davet edildi. Kongre, ÇOMÜ Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Doç. Dr. Adem Polat, 3DEEPXR: Derin Teknoloji Tabanlı Tümör 3 Boyutlu Görüntüleme Sistemi başlıklı sunumu ile dinleyicilere buluşundaki veri, istatistik ve yapay zeka uygulamalarını aktardı.

Ayrıca kongrede Dr. Polat’ın Biyomedikal-Elektronik Derin Teknoloji Laboratuvarında projeler yürüten ve TEKNOFEST’24 ikinci aşamaya katılmaya hak kazanan öğrenci ekibi de danışmanlığını Dr. Polat’ın yürüttüğü “Sağlıkta Yapay Zekâ: Mamografi ve Radyoloji Raporları ile Tanı Tahmini” başlıklı çalışmalarını sundu.